- DESIGNER : Bu kısımda proje oluşturma ve yönetme,daha öncede oluşturduğumuz projeyi import/export işlemleri yapabiliriz. Knowledge Modules'lerimizi burada ekleriz.
- OPERATOR : Operatör yardımıyla çalıştırmış olduğumuz interface,packages,procedure gibi bölümleri takip edebilir ve hangi aşamada olduklarını öğrenebiliriz.
- TOPOLOGY : Oracle data integrator'un en önemli kısımlarından birisi bu bölüm diyebiliriz.Burada işlemlerimizi hangi veritabanından alıp hangi veritabanına atacağımıza karar verdiğimiz yerdir. Örnek: MS SQL veritabanından Oracle veritabanına migration işlemi yapmak istiyorsak burada bu iki veritabanını da tanımlamamız gerekir.
2013/08/21
Oracle Data İntegrator Arayüz-3
Bu yazımda oracle data integrator arayüzün de neler var neler yapılabilir gibi konuları uygulamalı olarak anlatmaya çalışacağım. Genel bir anlatımla odi de DESIGNER,OPERATOR ve TOPOLOGY kısımları vardır.Bunlar ne işe yarar diyecek olursak;
2013/08/20
Oracle Data İntegrator kurulumu ve Arayüz-2
Bir önceki yazımda oracle data integrator stüdyo kısmının kurulmasından bahsetmiştik.Bu yazı bir önceki yazının devamı niteliğindedir. Oracle data integrator repositories üzerinde çalışan bir yapıdır. Bunun için 2 farklı repositories krulumuna ihtiyaç duyar. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;
- Master Repositories,
- Work Repositories
- Bu repositories'ler ne işe yarar şimdi bunlara değinelim.
2013/08/19
Oracle Data integrator Kurulumu ve Arayüz-1
Uzun bir aradan sonra yazı yazmaya tekrar başlama fırsatı buldum ve bu fırsatı hemen değerlendirmek istedim.Konu başlığından anlaşılacağı gibi Oracle data Integrator yani veri ambarı konusunda birkaç yaz yazmayı düşünüyorum.Bunun ilk aşaması kurulum,diğer aşamalar ise uygulamalı örneklerden ibaret olacatır.
Migration işlemi yani veri taşıma işlemi yapmak isteniyorsa bu işlemleri gerçekleştirebilen araçlardan bir tanesi oracle data integratordur. Oracle'ın veri transferi konusunda kararlı ürünlerinden bir tanesidir. Oracle neler yapılabilir diye sorulacak olursa;
- Manipüle etmek ; Veriyi transfer etmeden önce source kısmında değişiklikler yapmamıza izin verir.Bunu biraz daha açıcak olursak filtreleme,joinleme,tek kayıt fonksiyonlerı gibi bir çok sql cümleciği kullanmamıza izin verir.
- Migration ; Manipüle ettiğimiz işlemleri target database aktardığımız kısımdır.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)